כמו עוד הרבה מוצרי מעבדה, גם בפיפטות ניתן למצוא סוגים ודגמים שונים. ההבדלים בין סוגי הפיפטות למעבדה באים לידי ביטוי ברמות הדיוק של מזיגת החומרים, בנפחים אותם היא יכולה להכיל ובחומרים מהם הן עשויות.
ישנן פיפטות קטנות ללא שנתות אשר אינן מדויקות והן מתאימות יותר כטפטפות למוצרי טיפוח נוזליים ותכשירים רפואיים אשר אותם אין צורך למדוד.
כאשר אנו מתאימים את הפיפטות לשימוש במעבדה, נרצה שיהיו מדויקות, נוחות ובטוחות לשימוש עם חומרים,
לכן על הפיפטות למעבדה יופיעו שנתות ובאמצעותן נוכל לדייק את הכמות שנשאב ואת הכמות שנמזוג.
הפיפטות בנויות בצורת צינור, פלסטיק או זכוכית, ופועלות בצורה הדומה לזו של המזרק. ישנם שני קצוות, תחתון ועליון. הקצה התחתון צר ופתוח, דרכו מתקיימות שאיבה ומזיגה של חומרים ואילו הקצה העליון הוא קצה הסגור באמצעות בועית פלסטיק או גומי המאפשרת את ביצוע הפעולה הרצויה.
בפיפטות מסוימות בועית הלחיצה תהיה מחוברת לקצה העליון ולעיתים היא תהיה חלק מובנה של הפיפטה.
את הפיפטות למעבדה ניתן לרכוש באריזות סטריליות, בהן הפיפטות למעבדה מגיעות במארז סגור או במארזים בהם הפיפטות ארוזות כל אחת בנפרד, על מנת לשמור על סטריליות גבוהה יותר.
לפני שניגש לעבודה, נבדוק מהם החומרים בהם אנו צפויים להשתמש ובאילו כמויות, זאת על מנת שנוכל לבחור בפיפטה המתאימה ביותר לביצוע המשימה. לאחר שבחרנו את הפיפטה, נלחץ על הבועית בראשה, על מנת להוציא את האוויר וליצור ריק בתוך הצינורית.
פיפטות הזכוכית עשויות זכוכית דקה ושבירה יותר משאר כלי הזכוכית למעבדות ולכן העבודה איתן היא מסוכנת יותר, משום שאפילו המכה הקטנה ביותר עשויה לגרום לשבירת הצינורית.
פיפטות הפלסטיק, עשויות פוליפרופילן שקוף המאפשר עבודה בטוחה וסטרילית, ניתן לראות דרכם בצורה ברורה את כמות החומר הנשאבת ונמזגת. פיפטות הפוליפרופילן מתאימות לעיקור באוטוקלאב ולאחר מכן ניתן להשמידן בבטחה.
חיסרון נוסף הוא שהשימוש בפיפטות הוא סטרילי וחד פעמי ולכן מיד בסיום השימוש יש לבצע עיקור ולהשמידן, כאשר מדובר בפיפטות זכוכית השמדתן מסוכנת יותר מזו של פיפטות הפלסטיק.
גם בעבודה עם פיפטות פלסטיק קיימת סכנה ויש לעבוד בצורה בטוחה וזהירה, בזמן שאיבה או מזיגה ואף תוך כדי העברת הפיפטה בין הכלים השונים, קיימת אפשרות של טפטוף החומר על משטח העבודה ואף על גוף העובד. הפיפטות משמשות להעברת סוגים רבים ושונים של נוזלים, ביניהם כימיקלים מסוכנים ולכן עלינו לנקוט בזהירות מוגברת למניעת שפיכה בלתי רצונית או נשלטת של החומר.
בנוסף לסוגי הפיפטות שאינן תלויות באביזרים נוספים, קיים סוג נוסף אשר נפוץ ביותר בעולם המעבדות ומשמש כאביזר משלים למכשיר הפיפטור. מכשיר הפיפטור מגיע בדגם ידני או בדגם חשמלי ולשניהם יש להתאים פיפטות, הנקראות מיקרופיפט.
מבנה הפיפטור מאפשר לקבוע מראש ובצורה המדוייקת ביותר את כמו הנוזל שתישאב בכל פעם, עד לכמות של 1 מיליליטר. בכמויות מזעריות לא בטוח שתישמר רמת הדיוק שהוגדרה.
לצורך דיוק מירבי ונוחות בעבודה, הפיפטות מגיעות במגוון טווחים, כולל טווחי ביניים ובכך מוסיפות על רמת הדיוק שמוגדרת באמצעות הפיפטור.
משימת ההתאמה של הפיפטות מוטלת על עובד המעבדה והוא יכול לבחור פיפטה קטנה המאפשרת עבודה ברמת דיוק מקסימלית או פיפטה גדולה יותר, שיכולה להיות פחות מדוייקת אך יכולה להכיל את כל הכמות הרצויה של החומר.
משום שאין לטבול את המיקרו פיפטה עצמה ישירות בתוך החומר, יולבש עליה מכסה מפריד, חד פעמי עשוי פלסטיק ונקרא טיפ.
ניתן אף למצוא פיפטורים, ידניים או חשמליים המאפשרים החלפה של זרוע השאיבה, דבר המאפשר התאמה של ראשי שאיבה המורכבים מכמות גדולה של ראשי שאיבה ובכך מתבצעת שאיבה מרובה של כמויות מדויקות בו זמנית.
אין מוצרים בסל ההצעות.